Introducere în bucătăria asiatică - video


 Asia fiind cel mai mare și cel mai populat continent, încă de la începuturile istoriei, reprezintă și continentul cu cele mai variate tradiții culturale și bucătării. Există mai multe tradiții - în zona arabă, în India, Indonezia și Thailanda, China, Japonia, țările din centrul și nordul continentului. 

Cele mai în trend bucătării, la nivel mondial, sunt cea levantină - turcească / libaneză -, care domină industria fast-food din Europa - prin kebab, falafel, șaorma, humus etc., și bucătăria chinezească, foarte populară în Statele Unite și tot mai populară și în Europa.

În mod uzual, vorbim despre bucătărie asiatică atunci când ne referim la cea din Extremul Orient - China, Japonia - sau la cea din Asia de Sud-Est - Thailanda, Vietnam. Preparatele specifice acestor bucătării, adesea sunt foarte diferite între ele. Numai în China există minim șase zone culinare radical diferite între ele. Cu toate acestea, există asemănări de fond între toate bucătăriile din estul Asiei, acestea fiind utilizarea pe scară largă a semipreparatelor, gătirea rapidă a preparatului final, utilizarea extensivă de arome.

Comentarii

Postări populare

Blogs