PRESA DIN YEMEN

Aflata in mijlocul unor evenimente numite “revolutie” de catre presa internationala, mass media din Yemen se afla in situatia de a incalca legile interne ale tarii, trecand de partea celor revoltati. Evenimentele sunt in plina desfasurare, la fel ca si pozitionarile diverselor organe de presa.
Exista un numar mare de publictatii – ziare, reviste si televiziuni – o treime din ele fiind editate direct de catre Guvern, altele apartinand unor oameni de afaceri si unor partide. Toate au insa nevoie de aprobare din partea Guvernului pentru a functiona. Exista si cazuri de ziaristi arestati pentru ca au scris impotriva politicii guvernamentale.
Internetul este si el monitorizat, fiind interzise siteurile cu continut pornografic explicit si cele ale oponentilor politici.
Singura publicatie locala de limba engleza care are un grad de notorietate bun este saptamanalul independent Yemen Times.
Linkuri: Presa din Yemen pe wikipedia si in DMOZ.
In Open Directory exista doar 200 de linkuri pentru statul Yemen, categoriile cele mai bine reprezentate fiind, in ordine, Afaceri si comert, Societate si cultura, Turism si calatorii si Guvern.
video - Yemen, 28 de ani de istorie și conflict


Comentarii

Postări populare

Blogs